Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Εξαλλοι στη Ρεάλ με τους Γάλλους!


Ο τραυματισμός που υπέστη ο Καρίμ Μπενζεμά κατά τη διάρκεια της φιλικής νίκης της Γαλλίας επί της Αρμενίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το club της πρωτεύουσας κουράστηκε να πλήττεται σοβαρά απ’ τον αποκαλούμενο "ιό της FIFA" αλλά αυτή τη φορά η απογοήτευσή του έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη απ’το γεγονός ότι ο Μπενζεμά παρουσιάστηκε στην εθνική του, με την προειδοποίηση ότι κινδύνευε μ’ έναν τραυματισμό.

Και ιδού, αυτό ακριβώς συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Παρίσι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι επί ποδός πολέμου και η επιβεβαίωση ότι το 9άρι της έχει υποστεί μια θλάση πρώτου βαθμού χρησίμευσε μόνο να για επιδεινώσει την κατάσταση.
Πριν απ’την επιστροφή στην ισπανική πρωτεύουσα, το ιατρικό επιτελείο των «Les Bleus» πραγματοποίησε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν ότι η Ρεάλ θα μείνει χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της για διάστημα μεταξύ δύο και τριών εβδομάδων. Αυτό είναι πλήγμα για τον Ράφα Μπενίτεθ, ειδικά όταν ληφθούν υπόψη, ο αριθμός των παικτών του ρόστερ του, οι οποίοι είναι σήμερα εκτός λόγω τραυματισμού και οι κρίσιμοι αγώνες που ακολουθούν.

Εάν η πρόγνωση των Γάλλων αποδειχθεί ακριβής, ο Μπενζεμά θα χάσει τα παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Θέλτα.

Στην περίπτωση του Μπενζεμά, ο Μπενίτεθ χρησιμοποιούσε τις αλλαγές ως έναν τρόπο για να μειώσει τα λεπτά συμμετοχής του αφού δεν έχει άλλον επιθετικό και παίκτες όπως ο Μπέιλ και ο Χάμες βρίσκονταν εκτός. Υπό αυτή την έννοια, τα παράπονα απ’το Μπερναμπέου επικεντρώνονται στο γεγονός ότι ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, δεν έδωσε καμία προσοχή στις προειδοποιήσεις τους κι ότι ο 27χρονος επιθετικός ήταν ακόμη στον αγωνιστικό χώρο στο 80ο λεπτό, σ’ένα φιλικό παιχνίδι εναντίον της Αρμενίας. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι τη Δευτέρα και τη Τρίτη, ο Karim δεν προπονήθηκε λόγω κάποιας ενόχλησης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η φράση του Γάλλου προπονητή, που δήλωσε ότι ο τραυματισμός «είναι σχεδόν τίποτα» έχει αντιμετωπιστεί σαν ένας πυροβολισμός στη Μαδρίτη, καθώς νιώθει ότι την δουλεύουν. Επίσης ο προπονητής πήρε θέση στο χάος που επικράτησε για τις αλλαγές του παίκτη.

Η ουσία του θέματος είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα τραυματισμών, στη διάρκεια ενός διαλειμματος για αγώνες εθνικών. Οι «Los Blancos» είναι έξαλλοι με την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν ορισμένες εθνικές ομάδες, οι οποίες φαίνεται να ξεχνούν τι διακυβεύεται στους συλλόγους, οι οποίοι είναι τελικά αυτοί που πληρώνουν τους μισθούς των παικτών.