Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Η μέρα που έκανε ντεμπούτο ο Ραούλ...


Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα. Το ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ραούλ Γκονθάλες Μπλάνκο άρχισε σαν σήμερα, 29 Οκτωβρίου, το 1994.
Ήταν 17 χρόνων, έπαιζε στις ακαδημίες της Ρεάλ, ο Ράφα Μπενίτεθ, που ήταν τότε υπεύθυνος τον είχε ξεχωρίσει και επέμενε ότι πρέπει να πάρει προαγωγή στην πρώτη ομάδα πριν τον... κλέψει η Ατλέτικο. Ο Χόρχε Βαλντάνο ζητά να δει τον πιτσιρικά, αλλά αυτός φτάνει με καθυστέρηση στο ραντεβού κάνοντας κακή εντύπωση στον προπονητή της «βασίλισσας». Ή μήπως όχι;  «Έστησες τον προπονητή της πρώτης ομάδας. Αν δείξεις το ίδιο θράσσος και μέσα στο γήπεδο, τότε σίγουρα θα πετύχεις» θα πει ο Βαλντάνο στο Ραούλ.

Aρχίζει το πρωτάθλημα της σεζόν 1994-95, τα αποτελέσματα για τους Μαδριλένους, που έχουν στο ρόστερ τους Μπουντραχένιο, Μίτσελ, Σαντσίς, Κίκε Φλόρες, Λουίς Ενρίκε, Ζαμοράνο, Λάουντρουπ δεν είναι καλά, και ο Βαλντάνο ψάχνει να βρει έναν τρόπο για να ανατρέψει την κατάσταση. Κάποιες ημέρες την εβδομάδα ο Ραούλ έκανε προπονήσεις με τη μεγάλη ομάδα, αλλά δεν ήταν ακόμα μέλος της. Ο Βαλντάνο αποφάσισε να τον ρίξει στα βαθιά. Τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Σαραγόσα, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τον καλεί και πάλι στο γραφείο του. Του ανακοινώνει ότι σκέπτεται να τον ξεκινήσει βασικό. Ο Ραούλ δεν φοβάται ούτε να πέσει στα βαθιά, ούτε να κολυμπήσει. Το κρατούν μυστικό.

Στις  29 Οκτωβρίου του 1994 ο Ραούλ φορά τη φανέλα με το «7» και μπαίνει στο »Ρομαρέδα» μαζί με τους σπουδαίους συμπαίκτες του.  Η Ρεάλ θα χάσει με 3-2, αλλά ο Ραούλ θα ξεχωρίσει. Είχε χειροτονηθεί ιππότης της «βασίλισσας», είχε αρχίσει να γράφει την ιστορία του...