Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπάρχει σχέδιο αναβολής του clasico


Το φιλικό της Ισπανίας στις Βρυξέλλες με το Βέλγιο αναβλήθηκε, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο πλάνο να ματαιωθεί και το clasico του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου Ρεάλ –Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τον Μιγκέλ Καρντενάλ.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Σπορ της Ισπανίας ρωτήθηκε σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα στο «Μπερναμπέου», της πιο δημοφιλούς αναμέτρησης στον πλανήτη και τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής; «Είμαστε σε ασφαλή χέρια. Εμπιστευόμαστε τις αρχές ασφαλείας, που ξέρουν τον τρόπο να μας προστατέψουν. Έχουμε συνεχείς επαφές με το υπουργείο εσωτερικών και τα μηνύματα που μας έρχονται κάνουν λόγο για ασφάλεια».

Ο Καρντενάλ φρόντισε να καθησυχάσει τον κόσμο, που θα παρακολουθήσει διά ζώσης το ντέρμπι μεταξύ των «μερένχες» και των «μπλουγκράνα», δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι τα μέτρα που παίρνονται εγγυώνται την ασφάλειά του:

«Υπάρχουν χιλιάδες που αφιερώνουν ώρες ολόκληρες να αναλύσουν το ρίσκο και η προτροπή τους είναι η ίδια: ο κόσμος πρέπει να λειτουργεί φυσιολογικά και να ζει με απόλυτη ελευθερία. Ενδιαφερόμαστε περισσότερο από τον καθένα για ό,τι συμβαίνει γύρω μας κι όταν προτείνουμε την αναβολή ενός αγώνα το πράττουμε. Τα μέτρα που λαμβάνουμε στη χώρα μας είναι δρακόντεια κι εγγυώνται την ασφάλεια του κόσμου. Προσφέρουμε το μάξιμουμ της ασφάλειας κάθε στιγμή».