Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Αλμπάνο Μπιζάρι: Ένα όνομα, μία... πονεμένη ιστορία κάτω από τα δοκάρια!


 Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2000 και η «Βασίλισσα» θέλει να πάρει τερματοφύλακα, αφού για τη θέση είχε μόνο τον, πολύπειρο αλλά ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς και ήδη αρκετά μεγάλο σε ηλικία Γερμανό, Μπόντο Ίλγκνερ και τον νεαρό και φέρελπι αλλά άπειρο, Ίκερ Κασίγιας. 

Έτσι, οι άνθρωποί της έδωσαν περίπου 2 εκατ. ευρώ και εξασφάλισαν την υπογραφή του 22χρονου Αργεντινού Αλμπάνο Μπιζάρι, που έπαιζε στη Ρασίνγκ της πατρίδας του και τους είχε εντυπωσιάσει.

Υπάρχουν φήμες που λένε ότι η μεταγραφή έγινε παρά τη θέληση του τότε προέδρου των «μερένγκες», Λορένθο Σανθ. Όπως και να έχει, ο νεοαποκτηθείς άσος ήλθε για να λύσει προβλήματα όμως δημιούργησε περισσότερα!

Ο Μπιζάρι εντάχθηκε στη Ρεάλ παρότι στη θητεία του στην προηγούμενη ομάδα του είχε φανεί ότι «έπασχε» σε ορισμένους τομείς, όπως οι έξοδοι, το «γράπωμα» της μπάλας, τα ρεφλέξ, οι εκτινάξεις και η αντίληψη. Οι αδυναμίες του αυτές φάνηκαν ξεκάθαρα όταν, από το γνώριμό του πρωτάθλημα, βρέθηκε να φορά μία από τις πιο «βαριές» φανέλες παγκοσμίως: τα λάθη του διαδέχονταν το ένα το άλλο και, το χειρότερο, κόστιζαν!

Ήταν προφανές: ο παίκτης δεν μπορούσε να «σταθεί» σε αυτό το πολύ πιο απαιτητικό επίπεδο αφού ήθελε δουλειά, όμως οι αρμόδιοι για τις μεταγραφές της Ρεάλ εισηγήθηκαν την απόκτησή του, απόφαση που προκαλεί απορίες μέχρι σήμερα...

Τουλάχιστον, οι ιθύνοντες τον σύλλογο κατάλαβαν γρήγορα ότι με τον Αργεντινό στην εστία θα... έκλαιγαν πολλές μανούλες κι έτσι τον απέσυραν γρήγορα γρήγορα στον πάγκο, δίνοντας φανέλα βασικού στον Κασίγιας, ο οποίος άρχισε, έτσι, τη μακρά πορεία του προς τη δόξα και το πάνθεον των μεγάλων ηρώων της Ρεάλ. Η ανάδειξη του «Αγίου Ίκερ» είναι, μάλλον, η μεγαλύτερη προσφορά του Μπιζάρι στην ομάδα!

Στο τέλος της σεζόν 1999/00 ο Λατινοαμερικανός αποχώρησε (άδοξα) από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχοντας προλάβει να παίξει σε μόλις επτά ματς. Υπάρχει, πάντως, κάποιος που λυπήθηκε με την αποδέσμευσή του – αυτός είναι... οι αντίπαλοι επιθετικοί, που έβλεπαν στο πρόσωπό του ένα εύκολο εμπόδιο να υπερπηδήσουν στον δρόμο τους προς το γκολ!

Ο Αλμπάνο Μπιζάρι ξεκίνησε να αγωνίζεται επαγγελματικά στη Ρασίνγκ, το 1996. Τρία χρόνια και 38 συμμετοχές αργότερα πήγε, όπως προαναφέραμε, στη Ρεάλ, με τα... γνωστά αποτελέσματα!


Πάντως, στις επόμενες ομάδες του τα πήγε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στη Μαδρίτη, «σβήνοντας» με αυτόν τον τρόπο το κακό του πέρασμα από τη «Βασίλισσα». Συγκεκριμένα, έπαιξε διαδοχικά σε Βαγιαδολίδ (2000-06, 174 ματς – το καλύτερο διάστημα της καριέρας του!), Ταραγόνα (2006/07, 22 ματς), Κατάνια (2007-09, 39 ματς), Λάτσιο (2009-13, 12 ματς) και Τζένοα (2013/14, 1 ματς) ενώ το θέρος του 2014 μετακινήθηκε στην Κιέβο, όπου και ανήκει μέχρι σήμερα έχοντας μάλιστα καλή απόδοση.