Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι γκάφες, Ρεάλ και Ράφα, δεν έγιναν πρώτη φορά...


 Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρεάλ την… πάτησε με τη γραφειοκρατία και από ανοησία της (και αποκλείστηκε στα... χαρτιά, στο Copa del Rey, από την Κάντιθ). Αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αποκλειστεί τόσο ερασιτεχνικά!

Δύο, και βάλε, δεκαετίες πριν (1994-95) ο τότε προπονητής Χόρχε Βαλντάνο έκανε αλλαγή και έβαλε στο παιχνίδι τον (αείμνηστο) Πέτερ Ντουμπόφσκι αντί του Λουίς Ενρίκε (σ.σ. Μαδριλένος τότε!) με αποτέλεσμα να βρεθούν στην ενδεκάδα ταυτόχρονα (δεν υπήρχαν ακόμα κοινοτικοί) τέσσερις ξένοι αφού ήδη έπαιζαν οι Φερνάντο Ρεδόντο, Μίκαελ Λάουντρουπ και Ιβάν Ζαμοράνο! Ο Βαλντάνο κατάλαβε γρήγορα το λάθος του και έβγαλε, δύο λεπτά μετά, τον Ντουμπόφσκι. Ωστόσο επειδή το ματς είχε λήξει 1-1 η Κομποστέλα δεν έκανε ένσταση διότι ήταν πιθανό ο αγώνας να μην κατακυρωθεί υπέρ της αλλά να επαναληφθεί.


Ούτε για τον Ράφα Μπενίτεθ, ό,τι ευθύνη φέρει τώρα, ήταν η… πρώτη φορά τέτοιας γκάφας. Αρχές της σεζόν 2001-02 ο νυν τεχνικός της Ρεάλ προπονούσε τη Βαλένθια και σε αγώνα Copa del Rey ενάντια στη Νοβέλδα χρησιμοποίησε, ωσάν Βαλντάνο το 1994, τέσσερις μη κοινοτικούς ποδοσφαιριστές για ακριβώς ένα λεπτό. Είχε μπει αλλαγή o Ρουμάνος Ντένις Σέρμπαν (κι άλλος Ντένις! – και δη μετέπειτα παίκτης της Λάρισας) και στο τερέν βρίσκονταν ήδη οι Χουάν Πάμπλο Αϊμάρ, Φαμπιάν Αγιάλα και Μίροσλαβ Τζούκιτς. Εντέλει η Βαλένθια αποκλείστηκε στα χαρτιά και απολύθηκε ο γενικός αρχηγός Χουάν Σολ…