Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

Πέρεθ: «Δεν ξέραμε τίποτα, είναι άκυρη η ποινή»


 Άγνοια τόσο της Ρεάλ, όσο και του ίδιου του ποδοσφαιριστή για την τιμωρία μιας αγωνιστικής δήλωσε ο Φλορεντίνο Πέρεθ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
 «H τιμωρία μιας αγωνιστικής επειδή ο ποδοσφαιριστής συγκέντρωσε τρεις κίτρινες κάρτες και επομένως δεν μπορεί να αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι δεν ισχύει, διότι δεν ενημερώθηκε ούτε ο ίδιος ούτε η Ρεάλ. Σε καμία περίπτωση η ομάδα μας δεν χρησιμοποίησε παράτυπα κάποιον παίκτη» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου των Μαδριλένων.

«Είναι ξεκάθαρο όπως ορίζεται στον σχετικό κανονισμό της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας, ότι η τιμωρία είναι ενεργή από τη στιγμή που ενημερώνεται προσωπικά ο ποδοσφαιριστής. Το επαναλαμβάνω ότι αυτός είναι ο κανονισμός. Με δεδομένο ότι αυτό δεν συνέβη σε αυτή την περίπτωση, η τιμωρία είναι μη εφαρμόσιμη, κατά τη γνώμη μας. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία και γνωρίζουν πολύ καλά όυι δεν μας ενημέρωσαν. Ισχυρίζονται ότι έχουν αποστείλει ένα φαξ με ημερομηνία 27 Ιουλίου, αλλά αυτό δεν είναι ακριβές. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Ρεάλ» συμπλήρωσε ο Πέρεθ, ο οποίος διέψευσε την πληροφορία ότι έχει επικοινωνήσει με τον ομόλογό του της Κάντιθ, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε καταγγελία για να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ ξεκαθάρισε ότι δεν φέρει ευθύνη κανένας υπάλληλος του συλλόγου για αυτό που συνέβη, καθώς δεν υπήρξε ενημέρωση από την Π.Ο. της Ισπανίας, ενώ επέμεινε πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας καθώς η διοίκηση είναι αποφασισμένη να «κυνηγήσει» το θέμα και ελπίζει ότι θα δικαιωθεί. «Προφανώς και είμαστε όλοι στεναχωρημένοι από αυτό το γεγονός, δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα και δεν είναι κάτι που μας έχει συμβεί ξανά. Επαναλαμβάνω ότι αυτό που ξεκάθαρα ορίζει ο κανονισμός είναι ότι κάθε τιμωρία μπορεί να έχει εφαρμογή από τη στιγμή που προσωπικά ενημερώνεται ο παίκτης, πολύ περισσότερο που στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ποδοσφαιριστής έχει αλλάξει ομάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Ρεάλ ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία κατηγορία προς τον Ράφα Μπενίτεθ επειδή χρησιμοποίησε τον Τσέριτσεφ.

Ο Πέρεθ ρωτήθηκε, επίσης, και για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες με τον Καρίμ Μπενζεμά και σχολίασε σχετικά: «Αναγνωρίζουμε στον Καρίμ, όπως και σε οποιονδήποτε κατηγορείται, το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν θα τον δικάσουμε ούτε θα τον καταδικάσουμε εμείς, όπως ανέφερε και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί. Δεν είναι δίκαιο να κρίνουμε εμείς τον Καρίμ, πριν τον κρίνουν οι δικαστές».

Τέλος, ο ισχυρός άνδρας της «βασίλισσας» επανέλαβε την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Ράφα Μπενίτεθ, τονίζοντας βέβαια ότι θα ήταν χαρά και τιμή για την ομάδα μελλοντικά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Ζινεντίν Ζιντάν.