Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Και τώρα τι θα κάνουν στη Ρεάλ (αν ισχύσει η τιμωρία);


Ρεάλ και Ατλέτικο τιμωρήθηκαν από τη FIFA με απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο... Και τώρα τι θα γίνει;

Μένουν 17 ημέρες και μερικές ώρες για τους δύο μεγάλους της ισπανικής πρωτεύουσας για να κάνουν μεταγραφές που ίσως θα έκαναν το προσεχές καλοκαίρι και τον ερχόμενο Ιανουαρίου. Καθώς θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να μειωθούν οι ποινές τους μετά την έφεση που άσκησαν κατά της απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, θα πρέπει πια τεχνικοί διευθυντές και προπονητές να τα βάλουν όλα κάτω και να κινηθούν έξυπνα...

Τα πλάνα τώρα αλλάζουν. Για παράδειγμα, η Ρεάλ στόχευε πολύ ψηλά το καλοκαίρι. Ήθελε Πογκμπά, Λεβαντόφσκι και Ντε Χέα. Θα πρέπει, λοιπόν, να τους ξεχάσει! Εκτός κι αν κάνει το απόλυτο «μπαμ» και κλείσει κάποιον εντός του φετινού Ιανουαρίου, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά απίθανο.

Μπορεί να πάρουν πίσω τους δανεικούς;
Ναι, αυτό μπορεί να συμβεί, αρκεί να μην υπάρχει στη σχετική συμφωνία όρος για οικονομικό αντάλλαγμα, δηλαδή να μην υπάρξει συναλλαγή ανάμεσα στους δύο εμπλεκόμενους συλλόγους. Θεωρητικά, ο Ασένσιο (Εσπανιόλ), ο Βαγέχο (Σαραγόσα), ο Γιορέντε (Βαγιεκάνο), ο Λούκας Σίλβα (Μαρσέιγ) μπορούν να επιστρέψουν στη Ρεάλ.

Μπορεί να πουλήσει ποδοσφαιριστές;
Ναι, δεν υπάρχει κανένας τέτοιος περιορισμός. Η απαγόρευση δεν αφορά πωλήσεις.

Η απόφαση επηρεάζει τον προπονητή;
Όχι. Η απαγόρευση αφορά αποκλειστικά ποδοσφαιριστές.

Μπορούν να δηλωθούν στο ρόστερ παίκτες από τις ακαδημίες;
Ναι, αρκεί να πρόκειται για ποδοσφαιριστές που άρχισαν την καριέρα τους στις ακαδημίες της Ρεάλ και δεν αποκτήθηκαν με μεταγραφή από άλλη ομάδα.