Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Επίσημα τέλος ο Ράφα, ανέλαβε ο Ζιντάν!


Εμοιαζε με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου- που, μάλιστα, καθυστέρησε κιόλας: με τη «Βασίλισσα» να είναι μετρίως μέτρια (στην καλύτερη των περιπτώσεων) φέτος και μετά τη χθεσινή ισοπαλία με τη Βαλένθια, ο πρόεδρος της ομάδας Φλορεντίνο Πέρεθ απομάκρυνε τον Ράφα Μπενίτεθ από τον πάγκο των δεκάκις πρωταθλητών Ευρώπης.
Τη θέση του στο τιμόνι της ομάδας θα πάρει, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και ώρες, ο ποδοσφαιρικός θρύλος της ομάδας, ο Ζινεντίν Ζιντάν, που θα έχει για βοηθό του τον Σαντιάγκο Σολάρι (επίσης πρώην παίκτης των «Μερένχες»).

Ο αγαπημένος «Ζιζού» των Μαδριλένων αναλαμβάνει τη «Βασίλισσα» σε μια περίοδο που αυτή θυμίζει περισσότερο... επαίτη και καλείται να της δώσει πίσω λίγη από την παλιά της αίγλη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πέρεθ: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση να λύσουμε το συμβόλαιο του Ράφα Μπενίτεθ. θέλω να τον ευχαριστήσω. Ήταν σπουδαίος επαγγελματίας. Το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει την πρώτη ομάδα στον Ζινεντίν Ζιντάν, μια από τις μεγαλύτερες φιγούρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Γνωρίζει πολύ καλά τους παίκτες και σε όλη τη ζωή του έχει αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Ζινεντίν Ζιντάν., αυτό είναι το γήπεδό σου και αυτή είναι η ομάδα σου. Οι οπαδοί θα είναι στο πλευρό σου. Είναι τιμή για εμένα που σε παρουσιάζω γνωρίζοντας ότι για εσένα δεν υφίσταται η λέξη "ακατόρθωτο"».

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είπε:  «Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την ευκαιρία που μου δίνει. Έχουμε την καλύτερη ομάδα του κόσμου, τους καλύτερους οπαδούς και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να κατακτήσουμε έναν τίτλο φέτος. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το σημαντικό είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί. Είμαι πολύ φορτισμένος, έχω πολλές φιλοδοξίες και αυτό που θα υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω και την καρδιά μου για την ομάδα».