Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Βαριά τιμωρία από τη FIFA, κάνει ένσταση η Ρεάλ Μαδρίτης


Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θα χρησιμοποιήσουν καινούργιους ποδοσφαιριστές μετά από τις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους, αφού η FIFA επέβαλε ποινή απαγόρευσης εγγραφής νέων παικτών, εξαιτίας παραβάσεων στους διεθνείς κανονισμούς περί μεταγραφών ανηλίκων.


Οι δύο σύλλογοι κρίθηκαν ένοχοι, όπως συνέβη και πριν από δύο χρόνια με την Μπαρτσελόνα, με συνέπεια να τους επιβληθεί η ίδια ποινή, που τους αποτρέπει ουσιαστικά να χρησιμοποιήσουν, αλλά όχι να αγοράσουν καινούργιους παίκτες.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε και πρόστιμο  820.000 ευρώ στη Ρεάλ και 330.000 ευρώ στην Ατλέτικο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, οι δύο σύλλογοι παραβίασαν διάφορες διατάξεις που αφορούν διεθνείς μεταγραφές, την πρώτη εγγραφή και τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών σε διοργανώσεις.

Οι έρευνες αφορούσαν ανήλικους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τους δύο συλλόγους σε διάφορες περιόδους μεταξύ 2005-2014 για τη Ρεάλ και 2007-2014 για την Ατλέτικο.

Η ποινή δεν αφορά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, διότι άρχισε προτού οι σύλλογοι ειδοποιηθούν για τις αποφάσεις. Επιπλέον, δεν επηρεάζονται οι πωλήσεις οι παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών.

Αντίστοιχη ποινή είχε επιβληθεί στην Μπαρτσελόνα τον Αύγουστο του 2014. Οι Καταλανοί προσέφυγαν στο CAS, το οποίο δεν ανέτρεψε την τιμωρία, με συνέπεια ο σύλλογος να μην μπορεί να προσθέσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στην ενδεκάδα της (πχ. Αρντά Τουράν, Αλεΐτς Βιδάλ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2015) μέχρι πριν από λίγες ημέρες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες της FIFA είναι αβάσιμες και ότι θα κάνει έφεση κατά της ποινής.