Σάββατο, 28 Μαΐου 2016

Πλησιάζει τα 3 δισ. ευρώ η αξία η Ρεάλ


Δυο γίγαντες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μοιράζονται την κορυφή όσον αφορά στις ομάδες με την μεγαλύτερη επιχειρηματική αξία.

Έρευνα της εταιρείας KPMG με τίτλο "The European Elite 2016", προχώρησε στην εκτίμηση των οικονομικών στοιχείων των κορυφαίων 32 ομάδων στην Ευρώπη. Η αξία έκαστης ποδοσφαιρικής ομάδας πλησιάζει τα 3 δις ευρώ, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα. Συγκεκριμένα, η αξία της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα 2,996 δις ευρώ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 2,981 δις ευρώ.

Ακολουθεί η Μπαρτσελόνα με επιχειρηματική αξία 2,840 δις ευρώ, η Μπάγερν Μονάχου με 2,231, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Άρσεναλ με 1,731 δις ευρώ.

Από τις θέσεις έξι μέχρι και δέκα βρίσκονται οι πιο κάτω ομάδες: Μάντσεστερ Σίτι (1,710 δις ευρώ), Τσέλσι (1,541), Λίβερπουλ (1,348), Γιουβέντους (1,038) και Παρί Σεντ Ζερμέν (887 εκ. ευρώ).

Σύμφωνα με τον partner της KPMG, Αντρέα Σαρτόρι, ο οποίος ήταν ο αρμόδιος υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη έρευνα, έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια ώστε τα αποτελέσματα της έρευνας να ε΄ναι κατά το μέγιστο δυνατό αντιπροσωπευτικά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν να υπολογίσει κάποιος την αξία και τα οικονομικά αποτελέσματα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Για την συμμετοχή στην "European Elite" ένας σύλλογος πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στους 50 κορυφαίους από πλευράς λειτουργικών εσόδων, να βρίσκεται μεταξύ των 50 πρώτων στην κατάταξη της UEFΑ συνεχόμενα τα πέντε τελευταία χρόνια και να είναι μεταξύ των 30 κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων με βάση τον αριθμό των οπαδών που την ακολουθούν στο Facebook μέχρι την 31η Μαρτίου το 2016. Η λογική πίσω από αυτά κριτήρια είναι ότι αναζητούνται σύλλογοι με μεγάλο βαθμό επιτυχίας μέσα στο γήπεδο, και κατέχουν ένα εμπορικό σήμα με υψηλή διεθνή προβολή.