Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Αν είσαι UEFA… ξέρεις!Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλογήρου

Προχθές βγήκε αυτή η περιβόητη ανάλυση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην οποία παρουσίαζε με στοιχεία ποια ομάδα θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.
Κατέληξε λοιπόν στην Μπαρτσελόνα. Δεν πέρασαν λίγες ώρες και καταποντίστηκε το σχέδιο, αφού οι Καταλανοί δέχθηκαν μια μεγαλοπρεπή «τεσσάρα» στο Παρίσι.

Για αυτό που θέλω να μιλήσω εγώ είναι η τακτική της UEFA να… σπρώχνει κάθε φορά όποια ομάδα της αρέσει (κυρίως την Μπαρτσελόνα). Δεν είναι συμπεριφορά ομοσπονδίας αυτή. Η έρευνα που διεξήγαγε ήταν… μπακαλίστικη.

Τα στοιχεία ήταν απλά, αριθμοί. Νίκες, βαθμοί, πρώτες ή δεύτερες θέσεις κτλ. Παιδί λυκείου να βάζαμε δυο σοβαρά επιχειρήματα για το ποια θα το πάρει, θα τα έβρισκε διάολε.

Η UEFA λοιπόν επέλεξε να παρασύρει την κοινή γνώμη με βάση μια ατεκμηρίωτη έρευνα με απλούς αριθμούς, χωρίς ποδοσφαιρικά κριτήρια. Απλώς με το τι έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια. Ακόμα και οι tipsters στα στοιχηματικά site, θεωρούν τα συγκεκριμένα δεδομένα ανυπόστατα για να δώσουν τις προβλέψεις τους.

Επειδή τους βγήκε πέρυσι με την Ρεάλ, είπαν «ωραία έτσι πάει το πράγμα, θα το βρίσκουμε κάθε χρόνο». Αν ήταν έτσι μάγκες, μόλις τελείωναν οι όμιλοι τόσα εκατομμύρια ευρωπαίοι θα έκαναν το ίδιο, θα πόνταραν στη νικήτρια και θα έκλειναν τις εταιρείες.

Σοβαρευτείτε και αφήστε το Τσάμπιονς Λιγκ στην ησυχία του. Ή τουλάχιστον αφήστε μας να νομίζουμε πως τα ματς παίζονται στο χορτάρι και όχι στα προγράμματα των υπολογιστών σας.

Ξέρω πως δεν έχει τελειώσει τυπικά το θέμα πρόκρισης της Παρί, αλλά αν το δούμε και αυτό τι να πω, ας διαψευστώ, μου αξίζει.