Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Επισημοποιήθηκε το deal των 40 εκατ. ευρώ της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Movistar


Έναν νέο χορηγό απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρόσωπο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Movistar (θυγατρική του κολοσσού Telefónica), σε μια συμφωνία που καλύπτει τόσο την ομάδα ποδοσφαίρου όσο και αυτή του μπάσκετ.
Στις αρχές του μήνα σας μεταφέραμε τις πληροφορίες από την Ισπανία που έκαναν λόγο για μεγάλο εμπορικό deal ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Movistar. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν σήμερα, με επιχείρηση και σύλλογο να ανακοινώνουν επίσημα τη συνεργασία τους και να την παρουσιάζουν σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Όπως ανακοινώθηκε η Movistar απέκτησε τον τίτλο του «Επίσημου Συνεργάτη Διασύνδεσης» της «βασίλισσας» έως και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2017-18. Οι δύο πλευρές δεν έκαναν αναφορά στην οικονομική αξία της συνεργασίας, με τα ισπανικά ρεπορτάζ να αποκαλύπτουν πως αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί σε μέγιστο βαθμό τη σύμπραξη με μία εκ των κορυφαίων εταιρειών στον κόσμο, αυξάνοντας τη δική της αναγνωρισιμότητα σε κομβικές για τη λειτουργία της αγορές, όπως αυτές των Ισπανίας, Βρετανίας, Γερμανίας και Λατινικής Αμερικής. Αυτό θα γίνει τόσο μέσω των social media και των διαφημίσεων όσο και μέσω του λανσαρίσματος μίας ψηφιακής εφαρμογής αφιερωμένης στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του μαδριλένικου κλαμπ. Επιπροσθέτως, μαζί με την «μαμά» Telefónica θα χρησιμοποιήσουν ειδική τεχνολογία συγκέντρωσης και ανάλυσης δεδομένων προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Ρεάλ σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του συλλόγου.

Για την Ρεάλ τα οφέλη δε θα είναι μόνο οικονομικά, στην προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες που έχουν τα περισσότερα έσοδα, αφού με τη βοήθεια της Movistar θα μπορέσει να εισχωρήσει ευκολότερα στον κόσμο της τεχνολογίας και ιδιαίτερα στον ψηφιακό. Αυτό που είχε ακουστεί αλλά δεν επιβεβαιώθηκε στη παρουσίαση είναι πως η Movistar θα αναλάβει την εγκατάσταση στο «Μπερναμπέου» συστήματος ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο για όλο το πλήθος των θεατών. 

Η σημασία αυτής της συνεργασίας φαίνεται και από το γεγονός πως το παρών στην εκδήλωση παρουσίασης έδωσαν οι πρόεδροι των Ρεάλ και Telefónica, Φλορεντίνο Πέρεθ και Χοσέ Αλβάρεζ - Παγέτ, καθώς και σύσσωμα τα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου των «Μερένχες».